1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Polat Enerji Soma RES’e depolama tesisi kuracak

Polat Enerji Soma RES’e depolama tesisi kuracak

Polat Enerji, Türkiye'nin en büyük rüzgâr santrali olan Manisa'daki Soma RES’e bir batarya depolama sistemi entegre edecek.

Polat Enerji Soma RES’e depolama tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Polat Enerji, dengeleme maliyetlerini düşürme hedefiyle 288,1 MWe kurulu gücü ile Türkiye'nin en büyük rüzgâr santrali olan Soma Rüzgar Enerji Santraline (RES) 4 MWh enerji kapasitesine sahip batarya depolama sistemi entegre edeceğini açıkladı. Polat Enerji’nin bu projesi, Türkiye’nin ilk şebeke ölçekli batarya depolama tesisi olacak.

Polat Enerji, Partner Elektronik Güç Sistemleri iş birliği ile yapılacak bu yatırım için ihtiyaç duyulan ekipmanları Huawei'den satın alınacak. 

SANTRALİN ÜRETİMİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARILACAK

Bu yatırımın yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılması konusunda önemli bir adım olacağının altını çizen Polat Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Neşet Cireli,  “Bu yatırımla, Soma RES’ten elde edilecek olan yenilenebilir enerjiyi en üst seviyeye çıkarırken, dengesizlik maliyetlerini de azaltmayı hedefliyoruz. Elektrik şebekesindeki istikrarın desteklenmesine ve enerji akışındaki boşlukların ortadan kaldırılmasına katkı sağlayacak bu yatırım, ülkemizin yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşmasında ve enerji tedarik kaynaklarının çeşitlenmesinde önemli bir rol oynayacaktır” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler