1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Polat, Konya’da kömür paketleme tesisi kuracak

Polat, Konya’da kömür paketleme tesisi kuracak

Polat Madencilik, Konya’nın Meram ilçesinde kuracağı tesiste ithal ve yerli kömürü 25 kg’lık torbalarda paketleyerek bayilere sevk edecek.

Polat, Konya’da kömür paketleme tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Konya’nın Meram ilçesinde kurulacak tesiste yılda 120 bin ton kömür depolanıp paketlenerek satışa hazır hale getirilecek.

Polat Madencilik Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından, Konya İli, Meram İlçesinde, yılda 120 bin ton kapasiteli “Kömür Depolama, Ambalajlama ve Satış” faaliyetinin yapılması planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 9,5 milyon TL olarak tahmin ediliyor. 

Proje kapsamında yurt içinden ve ithalatçı firmalardan temin edilen, kırılmış ve elenmiş paketlemeye hazır kömürler, faaliyet alanına getirilecek olup, faaliyet alanında, üstü kapalı ortamda ve beton zeminde geçici süreliğine depolandıktan sonra otomatik paketleme sistemi ile 25 kg’lık torbalarda paketlenerek kamyonlara yüklenecek ve bayilere sevk edilecek. 

Tesiste her biri 25 ton/h kapasitesinde olan iki adet otomatik paketleme ünitesi tedarik edilecek. Ünitelerin günlük toplam paketleme kapasitesi 400 ton, yıllık toplam paketleme kapasitesi 120.000 ton olacak. 480 m2’lik alan ithal kömür stok alanı, 580 m2’lik alan yerli kömür stok alanı olarak kullanılacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler