1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Polis, Demirtaş`ın evinde akaryakıt kaçakçısı aramış

Polis, Demirtaş`ın evinde akaryakıt kaçakçısı aramış

Enerji Günlüğü - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kapısını çalan polislerin, 155'e yapılan akaryakıt kaçakçılığı ihbarı üzerine...

Polis, Demirtaş`ın evinde akaryakıt kaçakçısı aramış

Enerji Günlüğü - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kapısını çalan polislerin, 155'e yapılan akaryakıt kaçakçılığı ihbarı üzerine eve geldikleri anlaşıldı.

Akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele, seçimlere kısa bir süre kala, siyaset dünyasında ilginç bir olay yaşanmasına yol açtı. Önceki akşam saat 20:30 sıralarında, Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın evine, polis olduklarını söyleyen dört kişi geldi.

IMC TV'nin haberine göre, Selahattin Demirtaş, evlerinin kapısına gelen kişilerle önce eşinin muhatap olduğunu, kapıyı açmadıklarını, kimlik ibrazı istediklerini söyledi.

Kimlik göstermeden ısrarla kapıyı açmalarını istediklerini kaydeden Demirtaş, daha sonra korumalarının gelerek duruma müdahil olduklarını ifade etti. Gelen kişilerin üstünkörü şekilde polis kimliklerini gösterdiklerini ve korumalarla aralarında bir arbede yaşandığını aktaran Demirtaş, daha sonra Diyarbakır Valisi'ni aradığını ve Emniyet'ten resmi ekiplerin gelmesiyle birlikte kapıya gelen dört kişinin polis olduklarının anlaşıldığını kaydetti.

AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI İHBARI

Demirtaş, "Diyarbakır Valisi bu konuyu geçiştirmedi. Hemen o akşam 155 istihbarat görevlisini açığa alarak soruşturma başlattılar. Vali Bey şunu aktardı bana: ‘Ben o ses kaydını kendim dinledim. İhbar ses kaydında diyor ki; akaryakıt kaçakçılığından aranan firari şahıs şu adreste. Adresi tarif ederken de ‘Selahattin Demirtaş’ın evinin yanındaki binada’ diyor. Ve bu kritik bilgiyi 155 görevlisi sahada çalışan ekibe vermiyor" dedi.

Polislerin elinde bulunan tutanakta kendi isminin geçmediğini belirten Demirtaş, ancak verilen adresin kendi adresi olduğunu söyledi.

Demirtaş'ın açıklamalarının ayrıntılarını okumak/izlemek için tıklayınız...

http://www.imctv.com.tr/88002/2015/05/demirtas-polisin-ev-baskini-girisimini-anlatti/

Önceki ve Sonraki Haberler