1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Polonya, Druzba petrol boru hattında sızıntı tespit etti

Polonya, Druzba petrol boru hattında sızıntı tespit etti

Polonya, Rus petrolünü Avrupa'ya taşıyan Druzba petrol boru hattında sızıntı tespit etti. Sızıntının kaza sonucu oluştuğu değerlendiriliyor. 

Polonya, Druzba petrol boru hattında sızıntı tespit etti

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük petrol boru hatlarından biri olan ve Rus petrolünü Avrupa'ya taşıyan Druzba (Dostluk) petrol boru hattının Polonya bölümünde sızıntı tespit edildi. 

Polonya petrol boru hattı operatörü Pern, Druzba petrol boru hattında sızıntı tespit ettiğini, sızıntının hattın iki borusundan birinde yaşandığını bildirdi. Pern, Plock kentinin 70 km uzağında yaşanan sızıntı konusunda Rus şirketi Transneft'i bilgilendirirken, sızıntının nedeninin henüz tespit edilemediğini belirtti. 

SIZINTININ KAZA SONUCU OLUŞTUĞU DEĞERLENDİRİLİYOR

Ancak Polonya'nın enerji alt yapısından sorumlu isim olan Mateusz Berger, "Kaza sonucu oluşmuş bir hasardan söz edebiliriz. Sabotaj olduğunu değerlendirmek için neden yok” açıklamasında bulundu.  Transneft de yaptığı açıklamada, Polonya yönüne petrol pompalamaya devam ettiklerini, Pern'in sızıntı konusu bilgilendirdiğini, ancak bakım çalışmasının ne zaman yapılacağı konusunda bilgi vermediğini ifade etti.   

Druzba boru hattı, Rusya'nın doğusundan Ukrayna, Beyaz Rusya, Polonya, Macaristan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Almanya'daki noktalara yaklaşık 4.000 kilometre petrol taşıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler