1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Polonya ellinci LNG kargosunu aldı

Polonya ellinci LNG kargosunu aldı

Enerji Günlüğü - Polonya Petrol ve Gaz Şirketi PGNİG, dün ulaşan ellinci spot kargo LNG gemisi ardından bugüne kadar yaklaşık 5,7 milyar metreküp doğalgaz...

Polonya ellinci LNG kargosunu aldı

Enerji Günlüğü - Polonya Petrol ve Gaz Şirketi PGNİG, dün ulaşan ellinci spot kargo LNG gemisi ardından bugüne kadar yaklaşık 5,7 milyar metreküp doğalgaz ithal etti.

Polonya Petrol ve Gaz Şirketi PGNİG, 27 Ocak 2019 Pazar günü, bir başka sıvılaştırılmış doğalgaz kargosunu aldı. Ouwinoujście’deki Cumhurbaşkanı Lech Kaczyński LNG Terminaline yapılan teslimat şimdiye kadar yapılan 50. LNG kargo teslimatı oldu. Böylece, PGNIG tarafından bugüne kadar satın alınan toplam LNG hacmi, gazlaştırma işleminden sonra yaklaşık 5,7 milyar metreküp olacak.

Naturgy şirketinin gönderdiği Iberica Knutsen kargo gemisi ABD'deki Sabine Pass Terminali’nden yaklaşık 57 bin ton LNG tedariğini tamamladı. Yeniden gazlaştırma işlemi ardından 75 milyon metreküp doğalgaza karşılık gelen bu miktar Polonya’nın kışın bir günlük, yazın da 4 günlük doğalgaz ihtiyacını karşılayabilecek. 

PGNiG 2018 yılında Amerika’dan LNG tedariği için dört uzun dönemli anlaşma imzaladı. Naturgy spot teslimi dahil PGNİG, Polonya'ya 4,2 milyon ton LNG ithal edecek. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler