1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Polonya kaya gazı çalışmaları canlanıyor

Polonya kaya gazı çalışmaları canlanıyor

Enerji Günlüğü – 3Legs Resources, Polonya’da 25 aşamalı kaya gazı kuyusu sondaj programının yatay sondaj ayağını tamamladı.Son dönemde duraklayan...

Polonya kaya gazı çalışmaları canlanıyor

Enerji Günlüğü – 3Legs Resources, Polonya’da 25 aşamalı kaya gazı kuyusu sondaj programının yatay sondaj ayağını tamamladı.

Son dönemde duraklayan Polonya kaya gazı endüstrisinde bazı ilerlemeler kaydediliyor. Bağımsız petrol ve doğalgaz şirketi olan 3Legs Resources, Cuma günü yayınladığı bir açıklama ile, Polonya’da bulunan Lublewo LEP-1ST1H kuyusundaki sondaj çalışmalarının yatay sondaj ayağını tamamladığını belirtti.

Açıklamada, en büyük çok aşamalı stimulasyon olan kuyuda yatay sondaj çalışmalarının 15 Temmuz tarihinde başlandığı ve planlandığı süre içinde tamamlandığı ifade edildi. 25 aşamalı olan programda 1.469 metre yatay sondaj işleminin gerçekleştirildiği belirtildi.

Kuyu şu anda temizlenerek uzun erimli test için hazırlanıyor.

Şirketin 2011 yılında en son kazı çalışmasını gerçekleştirdiği Lebien LE-2H kuyusunda çalışmalar 13 aşamalı program ile yapılmıştı ve yatay sondaj aşamasında 1000 metre sondaj yapılmışı.

3Legs Resources Başkanı Kamlesh Parmar 2013/14 sondaj programlarının geçen Kasım ayında açıklandığı şekilde zamanında yerine getiriyor olmaktan memnun olduklarını belirterek, bu konudaki gelişmeleri piyasa ile paylaşmayı dört gözle beklediklerini ifade etti.

Polonya Çevre Bakanı Maciej Grabowski son dönemde yaptığı bir açıklamada bu yıl içinde Polonya’da 80’den fazla kuyu sondajı yapılmasını beklediklerini ifade etmişti.

Polonya kaya gazı çalışmalarını ilk başlatan şirket olan 3Legs Resources, Polonya’nın Kuzeyindeki Baltic Havzası sahasında ConocoPhillips ile ortak 4.387 kilometrekare alanda altı arama ruhsatına sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler