1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Polonya, Norveç gazı için çalışmalarını sürdürüyor

Polonya, Norveç gazı için çalışmalarını sürdürüyor

Enerji Günlüğü - Norveç gazını Danimarka ve Baltık Denizi üzerinden Polonya'ya ulaştıracak yeni bir boru hattı sisteminin 2022 yılına kadar kurulacağı...

Polonya, Norveç gazı için çalışmalarını sürdürüyor

Enerji Günlüğü - Norveç gazını Danimarka ve Baltık Denizi üzerinden Polonya'ya ulaştıracak yeni bir boru hattı sisteminin 2022 yılına kadar kurulacağı ifade edildi.

Polonya kamu enerji şirketi PGNİG, Baltık Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin 2022 yılına kadar hazır olacağını açıkladı. Polonya'nın Rusya'ya gaz bağımlılığını azaltmak amacıyla hayata geçirilecek olan hattan yılda yaklaşık 16 milyar metreküp gaz sağlanması planlanıyor. 

PGNİG, Norveç'teki varlıklarından yılda yaklaşık 0.5 milyar metreküp gaz üretiyor ve 2022 yılına kadar bu miktarı 2-2.5 milyar metreküpe çıkarmayı hedefliyor. 

LNG TEDARİĞİ HAREKETLİ

Polonya ayrıca, LNG formatında da ucuz gaz tedariki için çalışmalar yürütüyor. Bu yılın başında Katar'dan gaz ithal etmek için bir LNG terminali devreye aldı. Geçtiğimiz günlerde de şirket, Katar devlet doğal gaz şirketi Qatargas ile PGNiG'ye LNG satın alımını ikiye katlayarak yıllık 2 milyon tona çıkarmak için anlaşmaya vardı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler