1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Polonya nükleer santrali tekrar gündemine alıyor

Polonya nükleer santrali tekrar gündemine alıyor

Enerji Günlüğü - Polonya, önümüzdeki 10 yıl içinde yaklaşık 1 GW kapasiteli bir nükleer enerji santrali kurmayı planlıyor. Polonya Enerji...

Polonya nükleer santrali tekrar gündemine alıyor

Enerji Günlüğü - Polonya, önümüzdeki 10 yıl içinde yaklaşık 1 GW kapasiteli bir nükleer enerji santrali kurmayı planlıyor. 

Polonya Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre önümüzdeki 10 yıl içinde yaklaşık 1 GW kapasiteye sahip bir nükleer enerji santrali kurulacak. Kurulması planlanan bu nükleer enerji santrali ülkenin ilk nükleer santrali olacak.

Proje ilk olarak 2009 yılında oluşturulmuştu. Ancak 2011 yılında Japonya'da meydana gelen Fukuşima nükleer kazası ve enerji piyasasındaki dalgalanmalar nedeniyle askıya alınmıştı.

Polonya bu nükleer santralin dışında ayrıca ısı ve güç üretimi için toplam kapasitesi 6 bin MW düzeyinde küçük nükleer reaktörler inşaa etmeyi de planlıyor.

Günümüzde Polonya'nın elektriğinin yüzde 85'i yüksek derecede kirliliğe neden olan kömürden karşılanıyor. Toplamda 40 GW kurulum kapasitesine sahip Polonya'da kömür yakıtlı elektrik santralleri başı çekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler