1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Polonya Slovakya doğalgaz bağlantısında önemli adım

Polonya Slovakya doğalgaz bağlantısında önemli adım

Enerji Günlüğü - Polonya Slovakya bağlantısı olarak da bilinen doğalgaz boru hattı projesinin kapasitesinin belirlenmesi için teklif alma süreci başlatıldı.Polonya...

Polonya Slovakya doğalgaz bağlantısında önemli adım

Enerji Günlüğü - Polonya Slovakya bağlantısı olarak da bilinen doğalgaz boru hattı projesinin kapasitesinin belirlenmesi için teklif alma süreci başlatıldı.

Polonya Slovakya doğalgaz bağlantısını sağlayacak boru hattının yapımını üstlenen Polish Gaz System ve Slovak Eustream şirketleri geçen hafta her iki yönde tam kapasitenin belirlenebilmesi için firmalardan teklif alma sürecini başlattılar. Firmalardan gelecek olan teklifler doğrultusunda imzalanacak olan al yada öde sözleşmelerindeki gerçek kapasite belirlenecek. 

158 kilometrelik doğalgaz bağlantı hattı Slovakya Ukrayna sınırında bulunan Velke Kapusany noktasını Polonya'daki Strachocina istasyonuna bağlayacak. Hat yılda 5.7 milyar metreküp doğalgazı Slovakya'dan Polonya'ya, 4.7 milyar metreküp doğalgazı da Polonya'dan Slovakya'ya taşıma kapasitesine sahip olacak. Hattın 2020 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

Hat ile Ukrayna-Rusya gerginliğinden en çok etkilenen ülkelerden biri olan Slovakya gaz arz güvenliğini sağlarken, Polonya da Güney Gaz Koridoru'na bağlanacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler