1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Polonya – Slovakya gaz bağlantısı ticari işletmeye hazır

Polonya – Slovakya gaz bağlantısı ticari işletmeye hazır

Polonya ve Slovakya gaz boru hattı devreye giriyor. Slovakya'ya yılda 4,7 milyar metreküp ve Polonya'ya 5,7 milyar metreküp gaz sağlayacak.

Polonya – Slovakya gaz bağlantısı ticari işletmeye hazır

Enerji Günlüğü - Polonya ve Slovakya arasında doğal gazın iletimini sağlayan bir ara bağlantı ticari işletmeye hazır. Boru hattından gaz akışı 12 Kasım 2022 tarihinde başlayacak.

Ukrayna-Rusya savaşı sonucunda enerji ihtiyacını karşılamakta zorlanan Polonya için kritik öneme sahip bir gaz boru hattı devreye alınıyor. Polonyalı sistem operatörü Gaz-System yaptığı açıklamada, Polonya – Slovakya Gaz Enterkonnektörü’nün 12 Kasım 2022 tarihindeki ticari lansmanına hazırlık olarak 11 Kasım Cuma günü devreye alınacağını duyurdu. Açıklamada şirket boru hattının iki ülkeye hizmet etmek için Slovakya sınırına yakın Strachocina'daki gaz kompresör istasyonundan iletileceğini kaydetti. 

POLONYA VE SLOVAKYA’NIN GAZ KAYNAKLARINA ERİŞİMİ ARTACAK

Boru hattının 61 kilometrelik kısmı Polonya topraklarında, 106 kilometrelik kısmı da Slovakya toprakları içerisinde yer alıyor. Hat Slovakya'ya yılda 4,7 milyar metreküp ve Polonya'ya 5,7 milyar metreküp gaz sağlayacak. 

Bu gaz bağlantısı ile Polonya, güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Kafkasya'daki gaz kaynaklarına altyapısal erişim elde edecek. Slovakya ise Polonya ve Litvanya'daki LNG terminallerinin yanı sıra Baltık Boru boru hattına da erişim kazanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler