1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Polonya yönünü ucuz ABD doğalgazına çevirdi

Polonya yönünü ucuz ABD doğalgazına çevirdi

Enerji Günlüğü - Polonya kamu enerji şirketi PGNİG, Amerikan Cheniere şirketinden 2042’ye kadar yaklaşık 40 milyar metreküp doğalgaz alacak.ABD Enerji...

Polonya yönünü ucuz ABD doğalgazına çevirdi

Enerji Günlüğü - Polonya kamu enerji şirketi PGNİG, Amerikan Cheniere şirketinden 2042’ye kadar yaklaşık 40 milyar metreküp doğalgaz alacak.

ABD Enerji Bakanı Rick Perry’nin ABD’nin bölgedeki ortaklıklarını arttırmak için Doğu Avrupa’da çok sayıda ülkeyi ziyareti kapsamında Polonya ile de doğalgaz tedarik anlaşması imzalandı. Polonya’da devlete bağlı doğalgaz şirketi PGNiG, Rusya’ya olan enerji bağımlılığını azaltmak için ABD’den doğalgaz almak için uzun dönemli bir anlaşma yaptı. Anlaşmanın süresi dolmak üzere olan Rus Gazprom doğalgaz anlaşmasının yerine geçmesi bekleniyor.

PGNiG ve Amerikalı üretici Cheniere arasında yapılan anlaşmaya göre Polonya 2019’dan 2022’ye kadar ABD’den 700 milyon metre küp; 2023’ten 2042’ye kadar ise 39 milyar metreküp doğalgaz alacak. Ayrıca ABD’den alınacak doğalgazı fiyatı Rus doğalgazına göre yüzde 20-30 daha ucuz olacak. 

Polonya bu yıl Louisiana merkezli Venture Global Calcasieu Pass ve Venture Global Plaquemines LNG şirketleriyle 40 milyon tonluk doğalgaz almak için ayrı bir uzun dönemli doğalgaz anlaşması imzalamıştı.

POLONYA ABD’DEN LNG ALACAK

Önceki ve Sonraki Haberler