1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Polonya`da çevreyle dost ulaşım

Polonya`da çevreyle dost ulaşım

Enerji Günlüğü - Gazprom Export'un yan kuruluşu Gazprom Germania ile Polonyalı otobüs üreticisi Solbus uzmanlıklarını birleştirerek, doğalgazın Polonya'da...

Polonya`da çevreyle dost ulaşım

Enerji Günlüğü - Gazprom Export'un yan kuruluşu Gazprom Germania ile Polonyalı otobüs üreticisi Solbus uzmanlıklarını birleştirerek, doğalgazın Polonya'da ulaşımda kullanımı alanında ortak yatırım yapıyor.

Gazprom’dan yapılan basın açıklamasına göre, Gazprom Germania ile Polonyalı Solbus Avrupa'da bir ilki gerçekleştirerek, Polonya'nın Olsztyn kentinde Ekim ayında sıvılaştırılmış doğalgazla çalışan 11 şehir içi otobüsü kullanıma soktu.

Solbus, dağıtım ortağı Lider Trading ve Gazprom Germania, Varşova belediyesince açılan ihaleyi kazanarak, doğalgazın motor yakıtı olarak kullanımının çevre ve maliyet bakımlarından getirdiği avantajlar konusunda ikna olan Varşova belediyesi taşımacılık şirketi MZA ile çalışmaya başladı. Solbus MZA'ya sehir içi kullanım için sıvılaştırılmış doğalgazla çalışan yenilikçi ve modern otobüsler üretirken, Gazprom Germania sıvılaştırılmış doğalgaz tedarikini üstlenerek otobüslere yakıt ikmali için gerekli altyapıya yatırım yapacak.

MZA Sözcüsü Adam Stawicki “Doğalgazla çalışan otobüsler, Varşova'da çevreyle dost toplu taşımacılık için son derece yerinde bir çözüm. Doğalgaz yakıt olarak çok daha ucuz. Doğalgaz kullanarak ayrıca petrole olan bağımlılığımızı da azaltmış oluyoruz,” dedi.

Gazprom Germania İş Geliştirme Direktörü Timo Vehrs ise konuya ilişkin olarak “Maliyet avantajı sağlamasından ve karbon salınımını kayda değer oranda düşürmesinden ötürü, toplu taşıma yakıtı olarak doğalgaz giderek daha büyük önem kazanıyor. Polonyalı ortağımız Solbus ile beraber doğalgazın motor yakıtı olarak kullanımının avantajlarını daha çok alıcıya anlatabilmek arzusundayız” yorumunu yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler