1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Polonya’da kalitesiz kömüre yasak ertelendi

Polonya’da kalitesiz kömüre yasak ertelendi

Enerji Günlüğü - Polonya’da kalitesiz kömür kullanımının yasaklanması 2020 yılına ertelendi. Polonya hükümeti, kötü kalite kömür kullanımın...

Polonya’da kalitesiz kömüre yasak ertelendi

Enerji Günlüğü - Polonya’da kalitesiz kömür kullanımının yasaklanması 2020 yılına ertelendi. 

Polonya hükümeti, kötü kalite kömür kullanımın yasaklanmasını öngören bir kararname çıkardı. Ancak kararname 30 Haziran 2020'de yürülüğe girecek. 

Enerji Bakan Yardımcısı Grzegorz Tobiszowski yaptığı açıklamada "Düzenlemeler ile birlikte hanelerde yakılan uygun olmayan yakıtlar perakende piyasasından tasfiye edilecek" dedi. 

ÇEVRECİLERDEN TEPKİ

Ancak çevreciler erteleme kararına tepkili. Aktivist örgüt Polski Alarm Smogowy (PAS) erteleme kararını eleştirerek bakanlığın madencilik sanayisini halk sağlığına tercih ettiklerini belirtti. 

KÖMÜRDEN ELEKTRİK ÜRETİMİ %50’YE DÜŞECEKÖte yandan Polonya'nın 2040'a kadar kömürle elektrik üretiminin şu anki % 80 seviyesinden % 50'ye düşmesi bekleniyor. Polonya'da Stratejik Enerji Altyapısı Başkanı Piotr Naimski, enerji talebinin artmasının beklenmesi sebebiyle kömür üretiminin mevcut seviyede kalmasına rağmen 2040'a kadar Polonya'nın elektrik üretimini 2040'a kadar % 50'ye indirmeyi amaçladıklarını belirtti. Naimski "Taş kömürü üretimini bu seviyede tutmak istiyoruz. Bazı madenleri devreden çıkaracağız ama enerji talebi büyüyecek. Sektörde tüm geçiş Avrupa Komisyonu ile işbirliği içinde olacak" dedi. 

 
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler