1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Polonya'dan Opal boru hattı tehdidi

Polonya'dan Opal boru hattı tehdidi

Enerji Günlüğü - Polonya, AB'nin Gazprom'un Rus gazını Avrupa’ya taşıyan Opal boru hattının kullanım kapasitesini arttırma kararına karşı yasal...

Polonya'dan Opal boru hattı tehdidi

Enerji Günlüğü - Polonya, AB'nin Gazprom'un Rus gazını Avrupa’ya taşıyan Opal boru hattının kullanım kapasitesini arttırma kararına karşı yasal yollara başvurmayı planlıyor.

Polonya kamu doğalgaz şirketi PGNİG bir açıklama yaparak, AB'nin Gazprom'un Rus gazını Avrupa’ya taşıyan Opal boru hattını kullanım kapasitesini arttırma konusunda Almanya'ya izin vermesinin Orta ve Doğu Avrupa için son derece olumsuz olduğunu ve bu karar aleyhine yasal yollara başvuracağını ifade etti. 

Kararın Avrupa'nın enerji güvenliğini tehdit ettiğini belirten şirket, AB'nin 28 Ekim'de aldığı kararı resmi olarak yayınlamamasının, sadece bir basın duyurusu ile duyurmasının şu ana kadar yasal yollara başvurmamasının nedeni olduğunu da kaydetti. 

PGNİG, boru hattı yanında Avrupa Komisyonu eğer Gazprom ile beş yıllık antitekel davasını bitirme konusunda anlaşırsa bunu da dava edeceğini daha önce açıklamıştı. 

AB Komisyonu, Gazprom'un Opal boru hattına erişimini artırmayı onaylamış, Gazprom'un Opal boru hattını kullanabileceği süreyi 2033'e uzatmış ve kullanım kotasını yüzde 10-20'den 30-40 seviyesine çıkarmıştı.

GAZPROM, OPAL BORU HATTINDAN DAHA FAZLA YARARLANABİLECEK

 

Önceki ve Sonraki Haberler