1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Polonyalı PGE kömür santrallerini gaza dönüştürüyor

Polonyalı PGE kömür santrallerini gaza dönüştürüyor

Polonyalı PGE, emisyon hedefleri kapsamında kömür yakıtlı santrallerini doğal gaz yakıtlıya dönüştürecek. PGE bunun için hisse ihracı yoluyla 800 milyon dolar fon toplayacak.

Polonyalı PGE kömür santrallerini gaza dönüştürüyor

Enerji Günlüğü - Polonya kamu enerji şirketi PGE, kömür yakıtlı elektrik santrallerini doğal gaz yakıtlı santrallere dönüştürmek için hisse satışıyla fon toplayacak.

Polonya kamu enerji şirketi PGE, kömürden gaza geçişi ve karasal rüzgar ve güneş PV portföyünün gelişimini kısmen finanse etmek ve dağıtım ağını modernize etmek için hisse ihracına hazırlanıyor. Şirket hisse ihracı yoluyla 800 milyon dolar (3,2 milyar Zloti) fon toplamayı planlıyor.

PGE's CEO Wojciech Dabrowski yaptığı açıklamada, toplanan fonun, şebeke kablolaması, yeni güneş enerjisi projeleri, karasal rüzgar santralleri ve güneş santrallerinin satın alınması ve düşük karbonlu gaz kaynakları dahil olmak üzere sermaye yoğun yatırım projeleri geliştirmek için kullanılacağını belirtti.

Ancak toplanan fonların en büyük kısmı, devlet kontrolündeki PGE'nin kömürden gaza geçiş planlarını geliştirmeye harcanacak. En pahalı proje ise, 1,800 MW kapasiteli Rybnik Kömür Santrali’nin yerini alacak olan 800-900 MW'lık kombine çevrim gaz türbini yatırımı olacak. Bu sanralin toplam maliyeti 2,95 milyar Zloti olacak ve bunun 880 milyonu da toplanan fondan karşılanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler