1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Polonyalı PGE kömürün açığını yenilenebilirle kapatacak

Polonyalı PGE kömürün açığını yenilenebilirle kapatacak

Polonyalı kamu enerji şirketi PGE, koronavirüs salgını nedeniyle durdurduğu kömür yakıtlı elektrik üretimini rüzgar ve güneş enerjisi ile ikame etmeyi planlıyor.

Polonyalı PGE kömürün açığını yenilenebilirle kapatacak

Enerji Günlüğü - Polonyalı kamu enerji şirketi PGE, koronavirüs salgını nedeniyle durdurduğu kömür yakıtlı elektrik üretimini rüzgar ve güneş enerjisi ile ikame etmeyi planlıyor.

Polonyalı kömür devi Polska Grupa Energetyczna (PGE) COVID-19 salgını nedeniyle temel olmayan tesislerini kapattı. Bununla birlikte şirket bunun yarattığı boşluğu yenilenebilir enerjiye geçiş ile kapatacak. Şirket, COVID-19 salgını öncesinde oluşturduğu on yıllık rüzgar ve güneş enerjisi büyüme programlarını uygulamaya devam edeceğini açıkça belirtti. 

Şirket 2030 yılına kadar denizüstü (offshore) rüzgar santrali kapasitesini 2.500 MW’a çıkararak ülkenin lider rüzgar yatırımcısı olmayı hedefliyor. Güneş enerjisinde de aynı hedefe sahip olan PGE, güneş enerjisi kurulu kapasitesini de 2.500 MW’a çıkarmayı hedefliyor. Şirket ayrıca bölgesel ısıtma ve atıktan enerji üretimi projelerine odaklanacak. 

Etiketler : , , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler