1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Polonyalı Tauron kömür madenlerini satabilir

Polonyalı Tauron kömür madenlerini satabilir

Polonya kamu şirketi Tauron’ın, finansal durumunu iyileştirme amacıyla zarar eden kömür madenlerinin bir kısmını satabileceği kaydedildi.

Polonyalı Tauron kömür madenlerini satabilir

Enerji Günlüğü - Polonya kamu şirketi Tauron’ın, finansal durumunu iyileştirme amacıyla zarar eden kömür madenlerinin bir kısmını satabileceği kaydedildi.

Konuya yakın kaynakların Reuters’a verdiği bilgiye göre, elektrik fiyatları sınırlamaları nedeniyle bir hayli borcu bulunan ve kömür madenlerini işletme konusunda sorunlar yaşayan Polonya enerji grubu Tauron, bu madenlerden bir kısmını satmayı değerlendiriyor. 

Elektriğinin ağırlıklı kısmını kömürden üreten Polonya, AB çevre kanunu çerçevesinde artan karbondioksit emisyon maliyetleri ile kömür fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle evlerde elektrik fiyatlarının fırlamasını önlemek için fiyatları 2018 fiyatlarıyla sınırlandıran bir kanun çıkardı. 

Tauron’un madencilik birimindeki kömür üretimi, geçtiğimiz yıl bir önceki yıldaki 6.45 milyondan 5 milyon tona geriledi. Şirketin işletme zararı 2017’de 211 milyon dolar iken geçen yıl 262 milyon dolara yükseldi. Şirketin net karı ise geçen yıl neredeyse altıda bir oranında azaldı. 

Önceki ve Sonraki Haberler