1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Polonya’nın 900 MW’lık termik birimi şebekeye bağlandı

Polonya’nın 900 MW’lık termik birimi şebekeye bağlandı

Polonya elektrik ihtiyacının %8’ini karşılayacak olan 900 MW’lık Opole Termik Santrali’nin 6. ünitesi şebekeye elektrik vermeye başladı.

Polonya’nın 900 MW’lık termik birimi şebekeye bağlandı

Enerji Günlüğü - Polonya elektrik ihtiyacının %8’ini karşılayacak olan 900 MW’lık Opole Termik Santrali’nin 6. ünitesi şebekeye elektrik vermeye başladı.

Avrupa’nın elektrik üretiminden kömürü en çok kömür kuGE Steam Power, Polska Grupa Energetyczna (PGE) ve GE liderliğindeki konsorsiyum, 900MW üretim kapasiteli kömür yakıtlı Opole Termik Santrali’nin 6. ünitesini Polonya ulusal elektrik şebekesine senkronize etti. 

GE’NİN SON TEKNOLOJİSİ KULLANILDI

Yerel kaynaklı sert kömür kullanımını arttıran ve GE’nin ultra süperkritik (USC) kömür teknolojisi ile donatılan santralin 5. ve 6. üniteleri toplam 1.8 GW kapasiteyle ürettikleri elektrik yaklaşık 2 milyon hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak. Bu da Polonya elektrik tüketiminin yüzde 8’ini ifade ediyor. 

Ayrıca modern teknolojili Opole 5 ve 6 üniteleri ülkenin CO2 emisyonlarını yılda 2,5 milyon ton düşürecek. Opole 5. ünitesi için geçici kabulün de bu ayın sonunda yapılması bekleniyor.

Polonya’nın elektrik talebinin 2040 yılına kadar yüzde 40 artması bekleniyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler