1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Polonya’ya ikinci ABD LNG kargosu ulaşıyor

Polonya’ya ikinci ABD LNG kargosu ulaşıyor

Enerji Günlüğü - Polonya enerji şirketi PGNİG, ABD’den ikinci LNG kargo alımını bu hafta içinde gerçekleştirecek.Polonyalı Petrol ve Gaz Şirketi...

Polonya’ya ikinci ABD LNG kargosu ulaşıyor

Enerji Günlüğü - Polonya enerji şirketi PGNİG, ABD’den ikinci LNG kargo alımını bu hafta içinde gerçekleştirecek.

Polonyalı Petrol ve Gaz Şirketi (PGNiG), 20 Aralık Perşembe günü ABD'den ikinci sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) spot kargosunun kendilerine ulaşacağını açıkladı. 

Açıklamada sevkiyatın yapılan sözleşme kapsamında İngiltere merkezli Centrica LNG tarafından yapılacağı kaydedildi. Hoegh Gallant gemisi, yaklaşık 65 bin ton LNG’yi Polonya'ya ulaştıracak. LNG regasifikasyondan sonra yaklaşık 90 milyon metreküp gaza dönüşecek. 

2018'de PGNiG, ABD merkezli şirketler olan Venture Global ve Cheniere ile üç adet uzun vadeli LNG tedarik sözleşmesi imzaladı. Bu anlaşmalarla şirket 70 milyon tonun biraz altında bir hacme sahip LNG satın alacak. Bu miktar da rekasifikasyondan sonra 95 milyar metreküp gaza dönüşecek. 

Cheniere'den teslimatlar 2019'da başlayacak, Venture Global'den LNG 2022 ve 2023'te şirketin Meksika Körfezi'ndeki iki sıvılaştırma terminali devreye girdiğinde başlayacak.

 
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler