1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Polres, Polatlı’daki biyogaz santralinde kapasite arttıracak

Polres, Polatlı’daki biyogaz santralinde kapasite arttıracak

Polres Elektrik, Ankara’nın Polatlı ilçesinde işlettiği biyogaz tesisinde işleyeceği atık miktarını günde 300 tondan 730 tona çıkaracak. 

Polres, Polatlı’daki biyogaz santralinde kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Polres Elektrik, Ankara’nın Polatlı ilçesinde işlettiği biyogaz tesisinde işleyeceği atık miktarını günde 300 tondan 730 tona çıkaracak. 

Polres Elektrik Üretim İnş. Tarım Hayv. San. ve Tic. A.Ş., Ankara ili, Polatlı İlçesinde işletmekte olduğu “Biyogaz Enerji Santrali, Organik, Organomineral ve NPK Kimyasal Gübre Üretim Tesisi”nin kapasitesini arttırmayı planlıyor.  2 milyon 750 bin lira değerindeki proje kapsamında 300 ton/gün olan biyogaz tesisi kapasitesinin biyogaz tesisi kapasitesinin 730 ton/gün’e çıkarılacak. 

Bunun için mevcut durumda sıvı fermente ürün depolamasında kullanılan iki adet tank çürütücüye dönüştürülecek. Ayrıca atık kabul ünitesi ve sıvı fermente ürün deposu (lagün) derinleştirilerek tesis ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte revize edilecek.

Biyogaz tesisine gelecek olan organik içerikli atıkların anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanması sağlanacak. Organik içerikli atıkların biyolojik olarak parçalanması esnasında açığa çıkacak olan biyogaz ise kojenerasyon ünitesinde elektrik ve ısı üretimi için kullanılacak. Ağırlıklı olarak büyükbaş hayvan dışkısı kullanılacak olan biyogaz tesisinde az miktarda tarımsal kaynaklı bitkisel atıklar ve tavuk dışkısı da kullanılacak.

3,2 MW’lık Biyogaz tesisinde günde 730 ton atığın işlenmesiyle yılda 38.340.000 kW elektrik üretilecek. Üretilen elektrik, orta gerilim hattına verilerek enterkonnekte ağa ulaştırılacak.

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler