1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Polyak Eynez, İzmir’de güneş santrali kuracak

Polyak Eynez, İzmir’de güneş santrali kuracak

Linyit madeni ve kömür santrali işletmecisi Polyak Eynez Enerji, elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla 134 milyon TL yatırımla İzmir’de 10 MW kurulu gücünde güneş enerji santrali kuracak. 

Polyak Eynez, İzmir’de güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - İzmir’in Kınık ilçesinde 10,08 MW kurulu gücünde güneş enerji santrali kurulacak. Üretilen elektrik, Polyak Eynez Enerji’nin tüketimi ile mahsuplaşılacak.

Polat Madencilik Enerji San. ve Tic. A.Ş. ile Fiba Grup ortaklığı olan Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından İzmir İli, Kınık İlçesi sınırları içinde 10,08 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Yeraltı Linyit Madeni ve Termik Enerji Santrali olmak üzere iki işletmeden oluşan şirket, proje için 134 milyon TL’den fazla yatırım yapacak. 

Kuru marjinal tarım arazisi olarak sınıflandırılmış yaklaşık 126 bin metrekarelik alanda kurulacak santralde her biri 450 Wp güce sahip toplam 22.848 adet panel ve 84 adet invertör kullanılacak.

Proje kapsamında kurulacak güneş santralinde üretilen enerji, Polyak Eynez Enerji’nin tüketimi ile mahsuplaşılacak. Üretilen elektrik iletim veya dağıtım sistemine verilecek. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler