1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Polyak Eynez Kınık Madende kapasite arttıracak

Polyak Eynez Kınık Madende kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Polyak Eynez Enerji, İzmir'deki kömür ocağında linyit kömürü üretim kapasitesini 4,5 milyon tona çıkaracak.Polyak Eynez Enerji Üretim...

Polyak Eynez Kınık Madende kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Polyak Eynez Enerji, İzmir'deki kömür ocağında linyit kömürü üretim kapasitesini 4,5 milyon tona çıkaracak.

Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından İzmir İli Kınık İlçesi Elmadere Mahallesi, Kuşkayası Mahallesi, Çekikoğludeğirmeni Mevkii ve Çınarlı Mahallesi Mevkii’nde IV. Grup Maden (kömür) ocağı yeraltı işletmeciliği kapasite artışı ve ilave tesisler entegre projesi planlanıyor.

Proje ile linyit kömür madeninin kırma-eleme ve yıkama işlemlerinden geçirilerek kalorifik değerinin yükseltilmesi ve piyasaya verilmesi amaçlanıyor.

Kaynak miktarı çalışmasına göre, tüm maden potansiyelinin ileride yapılacak sondaj çalışmaları ile de destekleneceği öngörülerek 153.790.502 ton olacağı tahmin ediliyor.

607.756.800 TL bedelli proje kapsamında linyit kömürü üretim kapasitesinin 4,5 milyon tona çıkarılması planlanıyor. Proje ile yeraltı kömür ocağı kapasite artışı, kırma eleme tesisi yapılması, kömür yıkama tesisi, kömür paketleme tesisi, depolama ve stok sahalarına yönelik faaliyetlerin yapılması planlanıyor.

İnşaat faaliyetlerinin 2016'da başlaması ve 2017 yılı sonunda hazırlık galerileri tavan taban yollarında üretime geçilmesi planlanıyor. 

Ekonomik ömrü 33 yıl olarak belirlenen faaliyet 2050 yılında sona erecek. Faaliyetin sona ermesi ile 2 yıl sürecek olan arazi rehabilitasyon çalışmaları başlayacak.

Faaliyetler kapsamında tüvenan kömürün kırma-eleme ve yıkama işlemlerinden dolayı yan ürün olarak şist oluşacak. Şist üretiminin yıllık 675 bin ton olması ön görülüyor. Üretilecek şistlerin depolanması için 6 yıllık iş görebilecek kapasitede bir depo alanı bulunuyor.

Proje ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı verildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler