1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Polyak Eynez`in İzmir projesine ÇED gerekli görülmedi

Polyak Eynez`in İzmir projesine ÇED gerekli görülmedi

Enerji Günlüğü - Polyak Eynez'in İzmir'deki Maden Arama Sondajı ve Yeraltı Kömür Üretim Faaliyeti projesiyle ilgili 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verildi.Çevresel...

Polyak Eynez`in İzmir projesine ÇED gerekli görülmedi

Enerji Günlüğü - Polyak Eynez'in İzmir'deki Maden Arama Sondajı ve Yeraltı Kömür Üretim Faaliyeti projesiyle ilgili 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Polyak Eynez tarafından İzmir ili Kınık, ilçesi Elmadere Köyü mevkiindeyapılması planlanan 201100458 Ruhsat Numaralı Sahada Maden Arama Sondajı ve Yeraltı Kömür Üretim Faaliyeti projesiyle ilgili olarak “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verildiği bildirildi.

Açıklamada, "Proje ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan dosyayı PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir. ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince 201100458 Ruhsat Numaralı Sahada Maden Arama Sondajı ve Yeraltı Kömür Üretim Faaliyeti projesi'ne Valiliğimizce “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verilmiştir." denildi.

Konya merkezli Polat Madencilik Ltd. Şirketine ait Soma kömür havzasında faaliyet gösteren Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. ve Tic. A.Ş.’nin yüzde 70 oranında hissesini Fina Enerji Holding devralmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler