1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Porsche 85 milyon dolar emisyon cezası ödeyebilir

Porsche 85 milyon dolar emisyon cezası ödeyebilir

Porsche’nin ABD'deki 500 bin aracıyla ilgili emisyon ve yakıt ekonomisi verilerini çarpıttığı iddialarını çözmek için en az 80 milyon dolar değerinde bir grup davası anlaşmasına nihai onay verildi.

Porsche 85 milyon dolar emisyon cezası ödeyebilir

Enerji Günlüğü - Emisyonları ve yakıt ekonomisi sonuçlarını etkileyen test araçlarını fiziksel olarak değiştirmekle suçlanan Porsche, 85 milyon dolara kadar tazminat ödeyebilir.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen AG ve Porsche AG biriminin, 500 bin Porsche aracın emisyon ve yakıt tüketimi verilerini çarpıttığı iddialarıyla açılan toplu davada uzlaşma talebi onaylandı. ABD'li bir yargıç, Volkswagen ve Porsche AG’nin ABD'deki 500.000 Porsche aracına ilişkin emisyonları ve yakıt ekonomisi verilerini çarpıttığı iddialarını çözmek için en az 80 milyon dolar değerinde toplu dava anlaşmasına nihai onay verdi. Uzlaşma, 2005 ila 2020 model yılı Porsche araçlarını kapsıyor.

ÖDEMELER 85 MİLYON DOLARA KADAR ÇIKABİLİR

Araç sahipleri, otomobil üreticisinin test araçlarını fiziksel olarak değiştirerek sonuçları manipüle etmekle suçlamıştı. Araç sahipleri, araç başına 250 ila 1.109 dolar arasında ödeme alacak. Kaç araç sahibinin talepte bulunacağına bağlı olarak şirketin 85 milyon dolara kadar ödeyebileceği kaydedildi.

VW'nin araçlarının incelenmesi, 2015 yılında Alman otomobil üreticisinin dünya çapında yaklaşık 11 milyon dizel araçta emisyon gereksinimlerinden kaçınmak için sofistike bir yazılım kullandığını açıklamasının ardından büyümüştü.

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler