1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Porsche de elektrikli kervanına katılabilir

Porsche de elektrikli kervanına katılabilir

Enerji Günlüğü –  Alman otomobil markası Porsche, mevcut dizel teknolojisini sonlandırarak elektrikli teknolojiye geçebileceğini açıkladı. Otomotiv...

Porsche de elektrikli kervanına katılabilir

Enerji Günlüğü –  Alman otomobil markası Porsche, mevcut dizel teknolojisini sonlandırarak elektrikli teknolojiye geçebileceğini açıkladı. 

Otomotiv şirketlerinin peşpeşe elektrikli motorlara geçme açıklamalarına bir yenisi daha eklendi. Alman otomobil markası Porsche CEO'su Oliver Blume, henüz kesin bir karar olmamakla birlikte konuyla yakından ilgilendiklerini ve halihazırdaki dizel teknolojisinin kendileri için bir son olabileceğini belirtti.

Bu yönde açıklama yapan ilk Alman otomobil şirketi olan Porsche, bu konuda yakın zamanda kararını netleştirecek. Şirket halihazırda mix motor projeleri üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Porsche, Stuttgart'taki ana fabrikasını yeniden yapılandırmak ve markanın ilk elektirikli modeli Mission E'yi üretmek için 1 milyar euroluk harcama yapıyor.

Geçtiğimiz haftalarda İsveçli otomotiv şirketi Volvo, 2019 yılından itibaren sadece elektrikli ya da hibrit araçlar üreteceğini açıklamıştı.

2019'DAN İTİBAREN TÜM VOLVO ARABALARI ELEKTRİKLİ OLACAK

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler