1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Porsche elektrikli araçlarında şarj hızı ve verimini arttıracak

Porsche elektrikli araçlarında şarj hızı ve verimini arttıracak

Porsche, 15 dakikada şarj edilebilen ve yüksek verimli elektrikli araç bataryaları için Custom Cells ile ortaklık kurdu.

Porsche elektrikli araçlarında şarj hızı ve verimini arttıracak

Enerji Günlüğü - Porsche, 15 dakikada şarj edilebilen ve yüksek verimli elektrikli araç bataryaları için Custom Cells ile ortaklık kurdu.

Alman lüks otomobil üreticisi Porsche AG'nin CEO'su Oliver Blume, hızlı şarj edilebilen, yüksek performanslı elektrikli araç bataryaları geliştirmek üzere Alman batarya üreticisi Custom Cells ile ortaklık kurduklarını bildirdi. 

Blume'nin verdiği bilgiye göre, kurulan bu ortaklığın amacı elektrikli araçlarında kullanmak üzere 15 dakika içinde şarj edilebilen elektrikli araç bataryaları geliştirmek olacak. Geliştirilecek bataryaların 2024 yılından itibaren araçlara yerleştirilmesi ve bu yeni bataryaların gidilebilecek mesafeyi 100 km uzatması da öngörülüyor. Yeni batarya teknolojilerinin motor sporlarında test edileceği de belirtildi.

2030'da Porsche'nin küresel satışlarının %80'inden fazlasının tamamen veya kısmen elektrikli modeller olacağı tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler