1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Portekiz denizüstü RES kurulumlarını arttıracak

Portekiz denizüstü RES kurulumlarını arttıracak

Portekiz 2023 yılında gerçekleştireceği ilk denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi ihalesinde kapasite hedefini 10 GW'a yükseltti

Portekiz denizüstü RES kurulumlarını arttıracak

Enerji Günlüğü - Portekiz, önümüzdeki yıl yapacağı ilk denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi ihalesinde 6-8 bin MW olarak açıkladığı hedefini 10 bin MW’a çıkardı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin neden olduğu enerji krizi ülkeleri rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji üretimini artırmak için yeni teknolojilere daha fazla yatırım yapmaya zorluyor. Portekiz de bunlardan biri. Portekiz Çevre Bakanı Duarte Cordeiro yaptığı açıklamada, Portekiz'in ilk denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi ihalesi için hedefini 10 bin MW’a yükselttiğini ve ülkenin enerji geçişinde "daha hızlı hareket etmeyi" hedeflediğini söyledi.

Cordeiro, teknik detayların ve kıyı konumlarının listesinin hazırlandığını belirterek, "Aciliyetimiz var ve yenilenebilir olan her şeyi hızlandıracağız. Büyük bir açık deniz rüzgar ihalesi başlatmak istiyoruz ve şimdi hedefimiz 10 GW kapasiteye ulaşmak” dedi. 

Haziran ayında Cordeiro, önümüzdeki yıl yapılacak ihalede kapasiteyi 6-8 GW olarak açıklamıştı. Bu hedef bile hükümetin 2022'nin başındaki hedefinin zaten iki katıydı.

Portekiz'in Atlantik kıyılarında 25 megavatlık küçük bir yüzer rüzgar projesi bulunuyor. Portekiz, toplam kurulu kapasitesinin %83'ünü temsil eden 7300 MW hidroelektrik kapasitesine ve 5600 MW karasal rüzgar kapasitesine sahip.

 

Önceki ve Sonraki Haberler