1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Portekiz enerji verimliliğini artıracak

Portekiz enerji verimliliğini artıracak

Enerji Günlüğü - Portekiz Hükümeti enerji verimliliğini artırmak için 100 milyon euro tutarında finansman sağlayacak.Portekiz Hükümeti sanayi şirketlerinin...

Portekiz enerji verimliliğini artıracak

Enerji Günlüğü - Portekiz Hükümeti enerji verimliliğini artırmak için 100 milyon euro tutarında finansman sağlayacak.

Portekiz Hükümeti sanayi şirketlerinin enerji tüketimlerinin azaltılmasını, üretim maliyetlerinin düşürülmesini ve enerji kaynaklarının değiştirilmesini destekleyerek daha rekabetçi olmalarını sağlamak amacıyla 100 milyon euro tutarında kredi limiti açtığını açıkladı. 

Kredi, sanayi ve turizm tesislerinin enerji performanslarının iyileştirilmesine yönelik yatırımların finansmanında kullanılabilecek. Söz konusu kredi limiti, “Enerji Verimliliğine Yönelik Ulusal Eylem Planı” ile “Yenilenebilir Enerji için Ulusal Eylem Planı”nda belirlenmiş olan ulusal hedeflere katkı sağlayacak. 

Bu yıl Mart ayında Avrupa'nın en çok kömür tüketen ülkesi Portekiz‘in yenilenebilir enerji üretimi aylık elektrik tüketimini aşmıştı. Portekiz 2000'li yılların ortasına kadar enerji üretiminin yüzde 55'ini kömür ve petrol ile çalışan enerji santrallerinden sağlıyordu.

 
Önceki ve Sonraki Haberler