1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Portekiz ve Fas denizaltından elektrik bağlantısı kuracak

Portekiz ve Fas denizaltından elektrik bağlantısı kuracak

Enerji Günlüğü - Portekiz ve Fas sualtı kablosu aracılığıyla elektrik ithalat ve ihracatı yapılmasına olanak sağlayacak bir bağlantı kurmayı planlıyor.Portekiz...

Portekiz ve Fas denizaltından elektrik bağlantısı kuracak

Enerji Günlüğü - Portekiz ve Fas sualtı kablosu aracılığıyla elektrik ithalat ve ihracatı yapılmasına olanak sağlayacak bir bağlantı kurmayı planlıyor.

Portekiz ve Fas arasında enerji alanında işbirliğine yönelik ortak bir deklarasyon imzalandı. Portekiz Ekonomi Bakanı Manuel Caldeira Cabral ve Fas Enerji, Madencilik, Su ve Çevre Bakanı Abdelkader Amara tarafından, Portekiz ile Fas arasında elektrik ve doğal gaz alanında işbirliği yapılmasına yönelik olarak Lizbon’da ortak bir deklarasyon imzalandı.

Bu kapsamda, yenilenibilir enerji alanında elektrik üretim fazlası bulunan Portekiz ve Fas arasında elektrik bağlantısı kurulmasına yönelik teknik ve finansal bir fizibilite çalışması yapılacak. Söz konusu çalışma, iki ülke arasında sualtı kablosu aracılığıyla elektrik ithalat ve ihracatı yapılmasına olanak sağlayacak bir bağlantı kurulmasının teknik ve finansal fizibilitesini değerlendirecek.

Fizibilite çalışmasının maliyetinin 400.000 Euro olması ve yıl sonunda tamamlanması öngörülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler