1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Portekiz’de Avrupa’nın en büyük GES’i kuruldu

Portekiz’de Avrupa’nın en büyük GES’i kuruldu

Yaklaşık 100.000 haneye elektrik sağlamaya yetecek 202 MWp kapasiteye sahip Avrupa’nın en büyük güneş enerji santrali Cerca, Portekiz’de devreye alındı.

Portekiz’de Avrupa’nın en büyük GES’i kuruldu

Enerji Günlüğü - Avrupa'nın en büyük Güneş Enerjisi Santrali (GES) Cerca, Portekiz’de kurularak elektrik üretmeye başladı. 202 MW kurulu gücündeki Cerca GES, 100 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayabilecek.

İspanyol yenilenebilir enerji üretimi şirketi EDP Renewables, Avrupa'nın bugüne kadarki en büyük güneş enerjisi santralini işletmeye aldığını açıkladı. Cerca Güneş Enerji Santrali (GES), Portekiz'in ilk güneş enerjisi ihalesinde EDP Yenilenebilir Enerji'ye tahsis edilmişti.

100 BİN KONUTUN ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYABİLECEK

Portekiz'in başkenti Lizbon yakınlarındaki Cerca GES, 310.000’in üzerinde çift yüzlü güneş paneliyle donatılmış durumda. Kapasitesi 202 megavat (MW) olan santral, yaklaşık 100 bin konutun gereksinimini karşılayabilecek kadar elektrik enerjisi üretebiliyor.

EDP şu anda Portekiz'de, ülkenin enerji dönüşümü için hayati önem taşıyan bir teknoloji olan 540 MWp'lik güneş enerjisi kapasitesine sahip.

 

Önceki ve Sonraki Haberler