1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Portekiz’den denizüstü RES hamlesi

Portekiz’den denizüstü RES hamlesi

Portekiz, Atlas Okyanusu’nda 4 bin MW’a kadar yüzer RES kurulumu için hazırlık yapıyor. 

Portekiz’den denizüstü RES hamlesi

Enerji Günlüğü - Portekiz, yaz aylarında 3-4 bin MW yüzer denizüstü (offshore) rüzgar enerji santrali (RES) için ihale düzenleyecek.

 

Güney ve Batı’dan Atlas Okyanusu ile çevrili olan Avrupa Kıtası'nın en batısındaki Portekiz, yaz aylarında 3-4 bin MW yüzer denizüstü (offshore) rüzgar enerji santrali (RES) için ihale düzenleyecek. Portekiz Çevre ve Enerji Dönüşümü Bakanı Joao Matos Fernandes Reuters'e verdiği demeçte, Portekiz'in 2026'da 3 ila 4 bin megawatt (MW) kapasiteli yüzer denizüstü rüzgar santralleri kurulumu için ilk müzayedesini bu yaz düzenlemeyi planladığını söyledi.

Fernandes, Portekiz'in rüzgar koşullarının teknolojiyi verimli ve uygulanabilir kıldığını ve uzun vadede elektrik tarifelerinin düşürülmesine yardımcı olacağını ve ülkenin net enerji ihracatçısı olma hedefine ulaşmasına yardımcı olacağını umduğunu kaydetti. 

Geçen yıl iki kömürlü termik santralini kapatan Portekiz, toplam kurulu gücünün %83'ünü temsil eden 7,300 MW hidroelektrik kapasitesine ve 5600 MW karasal rüzgar enerjisi kurulumuna sahip. 2050 yılına kadar karbon nötr olmayı taahhüt eden Portekiz, şu anda, Atlantik kıyılarında yalnızca 25 megavatlık küçük bir yüzer rüzgar projesine sahip. 

Önceki ve Sonraki Haberler