1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Povarov: Akkuyu NGS dünyanın en güvenli santrali olacak

Povarov: Akkuyu NGS dünyanın en güvenli santrali olacak

Enerji Günlüğü - Rusya Novovoronej Nükleer Santrali Genel Müdürü Vladimir Povarov, Akkuyu Nükleer Santrali'nin dünyanın en sağlam, modern ve güvenli...

Povarov: Akkuyu NGS dünyanın en güvenli santrali olacak

Enerji Günlüğü - Rusya Novovoronej Nükleer Santrali Genel Müdürü Vladimir Povarov, Akkuyu Nükleer Santrali'nin dünyanın en sağlam, modern ve güvenli santrali olacağını söyledi.

Rusya Novovoronej Nükleer Santrali Genel Müdürü veRus nükleer enerji ajansı Rosatom'a bağlı Rosenergoatom Başkan Yardımcısı Vladimir Povarov, Mersin Akkuyu'ya kurulacak nükleer santralinin dünyanın en sağlam, modern ve güvenli santrali olacağını iddia etti.

AKKUYU'NUN REFERANSI BİZİZ

Akkuyu NGS'nin benzer şekilde yapılacağıyeni Novovoronej Nükleer Santrali'nin yakında tamamlanacağını belirten Povarov, "Türkiye'de kaliteli, sağlam nükleer santral inşaatının yapılması için bir referansın olması lazım. Novovoronej'de ünite atom enerjisinin kullanılması deneyimimiz vardır. Bu da nükleer santralin ne kadar güvenli çalıştığının bariz örneği. Şimdi Akkuyu'da tüm çalışmalar sıfırdan başlıyor. Biz ise yeni Novovoronej nükleer santrali olarak enerji üretimini yakın zamanda başlatmayı planlıyoruz. Dolayısıyla Akkuyu'da alınacak kararlar ve çalışmalar, Novovoronej nükleer santralindeki yeni reaktor çalışmalarımızla onaylanacak. Bu santral, Akkuyu nükleer santralinin inşaatında önemli rol oynayacak. Referans biziz." dedi.

Kaynak: CHA

Önceki ve Sonraki Haberler