1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Prof. Dr. Erdoğan Alkin vefat etti

Prof. Dr. Erdoğan Alkin vefat etti

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin önde gelen iktisatçılarından Prof. Dr. Erdoğan Alkin bugün tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Erdoğan Alkin, 19 Mart...

Prof. Dr. Erdoğan Alkin vefat etti

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin önde gelen iktisatçılarından Prof. Dr. Erdoğan Alkin bugün tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Erdoğan Alkin, 19 Mart 1936 tarihinde İstanbul'da doğan Alkin, orta öğrenimini Şişli Terakki Lisesi'nde tamamladı. 1959 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra İktisat Teorisi Kürsüsü'ne asistan olarak atandı. 1963 yılında OECD bursu ile Hollanda'ya gitti. Daha sonra Türkiye'ye dönerek 1967 yılında doçent, 1973 yılında profesör oldu.

Prof. Alkin, halen İstanbul Ticaret Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Uluslar arası Ticaret Bölüm Başkanı olup, aynı zamanda Birmingham Üniversitesi Avrupa-Türkiye Merkezi İcra Komitesi üyesiydi. Prof. Erdoğan Alkin'in, “İktisat” (16 baskı), “Fiyat teorisi”, “Gelir ve Büyüme Teorisi”, “Uluslararası Ekonomik İlişkiler”, “Turkey's International Economic Relations” adlı kitapları yanında, G. Tintner'in “İktisatçılar için Matematik ve İstatistik” adlı kitabının tercümesi İstanbul ve Uludağ Üniversitesi yayınları arasında… Prof. Alkin ayrıca Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin “İktisada Giriş” kitabının makroekonomi bölümü yazarı….

 

Önceki ve Sonraki Haberler