1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Prysmian Türkiye CEO`su Aydoğdu

Prysmian Türkiye CEO`su Aydoğdu

Enerji Günlüğü - Prysmian Group Türkiye'nin yeni CEO'su Erkan Aydoğdu görevine başladı.Kablo üreticisi Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian...

Prysmian Türkiye CEO`su Aydoğdu

Enerji Günlüğü - Prysmian Group Türkiye'nin yeni CEO'su Erkan Aydoğdu görevine başladı.

Kablo üreticisi Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Group Türkiye’nin CEO’luğuna atanan Erkan Aydoğdu 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle bu görevine başladı.

Erkan Aydoğdu, 1997 yılında Üretim Planlama departmanında aldığı görevle Prysmian ailesine katıldı. 2000 yılında İtalya’da Proses Kaizen Mühendisi olarak çalışmaya başladı. 2001-2002 yılları arasında şirketin Avrupa’daki değişik fabrikalarında sürekli iyileştirme ekiplerine liderlik yaptı.

Aydoğdu, 2003 yılında Türkiye’ye dönen Aydoğdu, sırasıyla Lojistik Şefi ve Lojistik Müdürü olarak görev yaptı. 2010 yılında Ar-Ge ve lojistik departmanlarının direktörlüğüne atandı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü mezunu olan Aydoğdu evli ve 2 çocuk babası, iyi derecede İngilizce ve İtalyanca biliyor.

Aydoğdu, yeni görevine başlamasının ardından yaptığı ilk açıklamada "Prysmian Group Türkiye’yi daha da ileriye taşıma gücümüzü tecrübemizden, çalışanlarımızdan, müşterilerimizden, iş ortaklarımızdan alıyoruz" dedi.

Prysmian Group Türkiye; merkezi 1964 yılından bu yana, Mudanya’da (Bursa) yer alan Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş. ile 2011 yılında gruba dahil olan Draka Comteq Kablo ve Ltd.Şti. ve Draka İstanbul Asansör İth. İhr. Üretim Tic. Ltd. Şti. firmalarından oluşuyor. Prysmian Group Türkiye bünyesinde, bugün yaklaşık 550 kişi çalışıyor.

Prysmian Group Türkiye’nin ürün yelpazesi kapsamında 220 kV'a kadar olan tüm enerji kabloları, 3 bin 600 çifte kadar bakır iletkenli haberleşme kabloları ile fiber optik kabloları bulunuyor. Ayrıca, Draka ile sadece ana ortaklar seviyesinde gerçekleşen birleşme sonucunda, demiryolu sinyalizasyon kabloları, asansör sistemleri, stüdyo broadcast kabloları ve özel kablolar da Grubun ürün yelpazesine eklenmiş durumda.

Prysmian Group içinde öncelikli bir ihracat merkezi olan ve 2013 yılında toplam yaklaşık 822 milyon TL olan cirosunun yüzde 34’ünü ihraç eden Türk Prysmian Kablo, Borsa İstanbul’da işlem görüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler