1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. PSP Antalya’da 2,5 MW’lık Gökçeler HES kuracak

PSP Antalya’da 2,5 MW’lık Gökçeler HES kuracak

PSP tarafından Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde 2,450 MW kapasiteli Gökçeler Barajı HES kurulup işletilecek.

PSP Antalya’da 2,5 MW’lık Gökçeler HES kuracak

Enerji Günlüğü - PSP tarafından Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde 2,450 MW kapasiteli Gökçeler Barajı HES kurulup işletilecek.

Antalya İli, Gazipaşa İlçesi, Çakmak Mahallesi sınırlarında Gökçeler Barajı eteğinde PSP tarafından Gökçeler Barajı Hidroelektrik Santrali’nin (HES) kurulup işletilmesi planlanıyor. 

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından sulama ve içme suyu amaçlı olarak projelendirilen Gökçeler Barajı, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilmiş olup içme suyu ve tarımsal sulama suyu temini sağlayacak şekilde çalıştırılıyor. Gökçeler Barajı projesinin işletme koşullarında dipsavaktan basınçlı olarak sulamaya verilecek su üzerinde Gökçeler Barajı HES projesi projelendiriliyor. Gökçeler Barajı’ndan sulama sistemine aktarılacak sular dipsavak çıkışından cebri boru ile santral binasına ulaştırılacak ve santral binasında türbinlenerek enerji üretimi yapılacak. Enerji üretiminden çıkan sular ise kuyruksuyu kanalından boru ile Gökçeler Barajı Sulaması sistemine verilecek.

SANTRAL İÇİN 5 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILACAK

5 milyon lira değerindeki proje kapsamında kurulması planlanan Gökçeler Barajı HES’in toplam kurulu gücü 2,500 MWm – 2,450 MWe olacak. Santralde Gökçeler Barajı Sulamasına dipsavaktan aktarılan sular kullanılarak yıllık olarak 8,66 GWh enerji üretilecek. 

Proje için 8 aylık inşaat dönemi öngörülüyor. Projenin işletme dönemi içinse üretim lisansı alınması ile birlikte 49 yıllık işletme dönemi öngörülüyor. İşletme dönemi tamamlandıktan sonra işletme DSİ Genel Müdürlüğü’nün tasarrufu altında olacak.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler