1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PÜİS: Akaryakıt bayilerinin teminat verme süresi ertelensin

PÜİS: Akaryakıt bayilerinin teminat verme süresi ertelensin

PÜİS, 2022'de bir önceki yıla göre daha yüksek ciro elde eden akaryakıt bayilerinin 31 Mayıs'ta sona erecek olan teminat verme süresinin ertelenmesi talebinde bulundu.

PÜİS: Akaryakıt bayilerinin teminat verme süresi ertelensin

Enerji Günlüğü - PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, 31 Mayıs 2023 tarihinde sona erecek olan teminat verme süresinin ertelenmesi için Gelir İdaresi Başkanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile nezdinde görüşmelerde bulundu. 

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası - PÜİS tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt ve sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) piyasalarında faaliyet gösteren bayilere teminat verme yükümlülüğü getirildiği hatırlatılarak, “Bu yükümlülük kapsamında 2 Eylül 2021 tarihinden önce faaliyette bulunan istasyonlar cirolarının yüzde 1’i tutarındaki teminatlarını 31 Mayıs 2022 tarihinde bağlı bulundukları vergi dairelerine verdiler. Ancak gerek ilgili kanun, gerekse ilgili tebliğ uyarınca 2022 yılında elde edilen ciro, 2021 yılına göre daha yüksekse geçen yıl verilen teminata ek teminat verilmesi gerekiyor. Üyelerimizin mali müşavirleri veya bağlı oldukları vergi dairesi ile görüşüp ek teminat vermeleri gerekiyorsa en geç 31 Mayıs 2023 tarihine kadar bağlı oldukları vergi dairelerine ek teminatı iletmeleri herhangi bir cezai müeyyide ile karşılaşmamaları için önem arz etmektedir” denildi.

OKUMUŞ GÖRÜŞMELERDE BULUNDU

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş’un 31 Mayıs 2023 tarihinde sona erecek olan teminat verme süresinin ertelenmesi için Gelir İdaresi Başkanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile nezdinde görüşmelerde bulunduğu kaydedilen açıklamada, “PÜİS’in talebi olumlu karşılanarak süre uzatımı yapıldığı takdirde üyelerimizi bilgilendireceğiz" denildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler