1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. PÜİS Başkanlar Kurulu Toplantısı yapıldı

PÜİS Başkanlar Kurulu Toplantısı yapıldı

Enerji Günlüğü - Akaryakıt sektörünün sorunlarının masaya yatırıldığı PÜİS Başkanlar Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Petrol Ürünleri...

PÜİS Başkanlar Kurulu Toplantısı yapıldı

Enerji Günlüğü - Akaryakıt sektörünün sorunlarının masaya yatırıldığı PÜİS Başkanlar Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. 

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası ( PÜİS) Başkanlar Kurulu Toplantısı PÜİS Genel Merkez Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu Üyeleri ile PÜİS Şube Başkanları, PÜİS Baş temsilcileri, PÜİS Temsilcileri, PÜİS Yüksek Konsey Üyeleri ile PÜİS Gençlik Kolları üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda sektörün sorunları geniş bir şekilde ele alındı. 

TOPLANTIDA ELE ALINAN KONULAR

Toplantıda Maden Kanunu İle Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Maliyetin altındaki fiyatlarla yapılan satışlar, Binaların Yangından Korunması Hakkında Kanun, TS 12820 ve TS 11939 standartları, Sorumlu Müdür, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı ve İş Güvenliği Uzmanı gibi bayilere getirilen ilave istihdam maliyeti, dağıtım şirketleri ile bayiler arasındaki sözleşmeler, bayi kar payları, 1.1.2005 tarihinden önce faaliyette bulunan akaryakıt istasyonlarına otogaz eklenmesi halinde kilometre tahdidinden muaf tutulması, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları konuları tek tek masaya yatırıldı. BAYİ VE DAĞITICILARIN KAR PAYLARI SÜRDÜRÜLEMEZ NOKTADA

Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan İmran Okumuş, ekonomide yaşanan gelişmeler nedeniyle bayilerin ve dağıtıcıların kar paylarının sürdürülemez bir noktaya gerilediğine dikkat çekerek, "Talebimiz bayi ve dağıtıcıların kar payının enflasyon oranında arttırılmasıdır. Maden Kanunu İle Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu ile 5307 sayılı LPG Piyasası Kanununda bayiler açısından önemli değişiklikler yapıldı. Özellikle ihtar mekanizması gibi bayi lehine yapılan düzenlemeler için başta EPDK Başkanı Sayın Mustafa Yılmaz olmak üzere emeği geçen tüm EPDK yöneticilerine bayiler adına şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Başkanlar Kurulu Toplantısı öncesinde PÜİS Yüksek Konseyi Başkanı Tufan Kürklü'nün başkanlığında toplantının PÜİS Yüksek Konseyi 7 maddelik önerisini PÜİS Yönetimine iletti.

Önceki ve Sonraki Haberler