1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PÜİS tarımsal ikmal yapan K2 belgeli istasyonlara TMGD muafiyeti istedi

PÜİS tarımsal ikmal yapan K2 belgeli istasyonlara TMGD muafiyeti istedi

PÜİS, tarıma yönelik ikmal yapan ve 8 bin litrenin altında tankeri olan K2 belgeli istasyonlar için TMGD muafiyeti talep etti. 

PÜİS tarımsal ikmal yapan K2 belgeli istasyonlara TMGD muafiyeti istedi

Enerji Günlüğü - PÜİS, tarıma yönelik ikmal yapan ve 8 bin litrenin altında tankeri olan K2 belgeli istasyonlar için TMGD muafiyeti talep etti. 

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), kırsal bölgelerde 8 bin litrenin altında tankerlerle tarım sektörüne yakıt ikmalinde bulunan K2 belgeli istasyonlar için Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) çalıştırma zorunluluğunun kaldırılmasını talep etti. 

Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından 06 Nisan 2022 günü düzenlenen ve Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hizmetleri Hakkında Yönetmelik Taslağına ilişkin bilgilendirme toplantısına katılan PÜİS heyeti, toplantı sırasında TMGD çalıştırma zorunluluğunun 8 bin litre altı tankerlerle tarımsal akaryakıt ikmali yapan K2 belgeli istasyonlar için kaldırılmasını talep etti. 

PÜİS Genel Başkan Yardımcısı Coşkun Turcan ve Genel Müdür Mehtap Bakır’ın önderliğindeki PÜİS heyeti ayrıca, herhangi bir kuruluşa bağlı olmadan çalışan Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlarının da işyeri sahibiyle ortak sorumluluk almalarının sağlanmasını istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler