1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PÜİS yanıltıcı akaryakıt fiyat paylaşımlarını yargıya taşıdı

PÜİS yanıltıcı akaryakıt fiyat paylaşımlarını yargıya taşıdı

PÜİS, sosyal medya platformlarında akaryakıt fiyatları hakkında yanıltıcı bilgi paylaşanlar hakkında dava açtı.

PÜİS yanıltıcı akaryakıt fiyat paylaşımlarını yargıya taşıdı

Enerji Günlüğü - PÜİS, sosyal medya platformlarında akaryakıt fiyatları paylaşanlar hakkında halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma, kaos yaratma, fiyatları etkileme suçlamalarıyla dava açtı.  

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'ndan (PÜİS) yapılan açıklamada, özellikle son günlerde sosyal medya platformlarında yapılan "Benzinin litre fiyatı İstanbul'da 45,34-TL oldu!”, "Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, benzin ve motorin fiyatlarına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere litre başına 9 TL ÖTV artırımına gidildi", “Benzine 3, motorine 4 lira zam” şeklindeki paylaşımların gerçeğe aykırı olduğunun vurgulandığı dilekçede, bu tür yayınların ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ ve ‘fiyatları etkileme’ suçlarının tüm unsurlarını taşıdığı belirtildi.  

VATANDAŞLA İSTASYON SAHİPLERİ KARŞI KARŞIYA KALIYOR

PÜİS dava dilekçesinde son dönemde meydana gelen akaryakıt fiyat artışlarının, sektörle hiç ilgisi ve bilgisi olmayan bazı sosyal medya kullanıcıları ve haber siteleri tarafından bilinçli şekilde dezenformasyona uğratıldığını belirterek, bunun sonucunda akaryakıt bayileri ile vatandaşların karşı karşıya kaldığını dile getirdi.  Ayrıca vatandaşların kısıtlı bir süre içerisinde panik halinde istasyonlara hücum ederek araç depolarını doldurmaya çalışmalarının huzuru ve kamu düzenini bozduğu da belirtildi.  

“HASSASİYETLERİN MANİPÜLASYONUNA KARŞIYIZ”

Konuya ilişkin bir açıklama yapan PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, dolar kurunun artışı ve ham petrol fiyatlarının yükselmesi nedeniyle akaryakıt fiyatlarının artışından dolayı vatandaşların fiyatlar konusunda bir hassasiyet yaşadığını belirterek, “Akaryakıt fiyatlarının artmasından dolayı biz akaryakıt bayileri de mağduriyetler yaşıyoruz. Kar marjlarımız oransal olarak azalırken, işletme sermayesi ihtiyacımız artıyor. Finansman bulma konusunda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. O nedenle fiyatların artmasını kesinlikle istemiyoruz. Ancak vatandaşlarımızın bu hassasiyetinin manipüle edilmesine ve polemik haline getirilmesine kesinlikle karşıyız.  Sendika olarak bu konuda üzerimize düşeni yapacağız” dedi.  

Önceki ve Sonraki Haberler