1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Putin: Avrupa'ya dönmeye hazırız ama garantiye ihtiyacımız var

Putin: Avrupa'ya dönmeye hazırız ama garantiye ihtiyacımız var

Enerji Günlüğü – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Avrupa ile doğal gaz alanında işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu, fakat garantiye...

Putin: Avrupa'ya dönmeye hazırız ama garantiye ihtiyacımız var

Enerji Günlüğü – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Avrupa ile doğal gaz alanında işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu, fakat garantiye ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Macaristan Başbakanı ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Rusya'nın Avrupa ile doğal gaz alanında işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu belirterek, " “Biz bu tür konuları kesinlikle siyasetten uzak tutuyoruz. Bunlar tamamen ekonomik konular. Hiçbir istikamet göz ardı edilmiyor, biz her şeye geri dönmeye hazırız. Bulgaristan veya zamanında Avrupa Komisyonu'nun kararına karşı gelme gücünü kendinde bulamayan diğer ülkelere darılmayı planlamıyoruz. Buna geri dönmeye hazırız, fakat bizim garantiye ihtiyacımız var” dedi.

MACARİSTAN GÜVENİLİR VE İSTİKRARLI BİR PARTNER

Putin ayrıca, Rusya'nın Macaristan'a doğalgaz sevkiyatını sağlamak için her şeyi yapacağının altını çizerek, “Macaristan güvenilir, ödeme gücüne sahip ve istikrarlı bir partner. Biz kendi hammaddemizi Macaristan piyasasına gönderme konusunda ilgiliyiz ve planlarımızı gerçekleştirmek için her yolu arayacağız ve bulacağız” dedi. 

Putin'in yardımcısı Yuri Ushakov da Macaristan ziyareti kapsamında yaptığı açıklamada, Moskova'nın Macaristan'ın Kuzey Akım ve Türk Akımı doğal gaz boru hattı projelerine katılma ihtimalini gözardı etmediğini söylemişti.

MACARİSTAN TÜRK AKIMI PROJESİNE KATILABİLİR

Önceki ve Sonraki Haberler