1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Putin-Erdoğan görüşmesinde enerji gündemi

Putin-Erdoğan görüşmesinde enerji gündemi

İki lider toplantıda tahıl koridoru, ticari ilişkiler, güvenlik ve işbirliği konuları ile birlikte enerjiyi de gündemlerine aldı. 

Putin-Erdoğan görüşmesinde enerji gündemi

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya'nın Soçi şehrinde bir araya geldi.

Rus Sanatoryum'daki toplantı, yaklaşık 1,5 saatlik heyetler arası görüşmenin ardından baş başa çalışma yemeğiyle 3 saate yakın sürdü. Toplantı sonrası iki lider ortak basın açıklaması yaptı. Buna göre toplantıda tahıl koridoru, ticari ilişkiler, güvenlik ve işbirliği konuları ile birlikte enerji de gündemde yerini aldı. 

Ortak basın toplantısında Putin, enerji alanında işbirliğinin stratejik nitelikte olduğunu vurgulayarak, Akkuyu Nükleer Santrali'nde gelecek yıl ilk ünitenin çalışmaya başlaması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Putin, Akkuyu'daki nükleer santral inşaatı için 20 binin üzerinde Rus vatandaşının halen çalışmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.  

Türkiye’nin de artık ‘nükleer kulübüne’ üye olduğunu söyleyen Putin, Sinop’ta 2’nci nükleer santral inşaatı için temasların devam ettiğini ifade etti. 

DOĞALGAZ VE NÜKLEER ENERJİ

TürkAkım ve Mavi Akım doğalgaz boru hatları üzerinden geçen sene 21,5 milyar metreküp doğal gaz sevk edildiğini söyleyen Putin, bu yılın ilk 7 ayında ise 10 milyar metreküp doğal gaz gönderdiklerini dile getirdi.

Putin, "Rusya doğal gaz konusunda her zaman Türkiye'nin sorumlu ve en büyük partneri olacaktır. Üçüncü ülkelere de doğal gaz sevk edeceğimizi söyleyebiliriz. İlerde de Türk ekonomisine bu ucuz ve etkili yakıtın sevkiyatına devam edeceğiz. Onun için Türkiye'de doğal gaz dağıtım merkezi kurulmasını teklif ettik." diye konuştu.

Türkiye'de doğal gaz merkezi projesi konusunda çalışmaların sürdüğünü anlatan Putin, “Gazprom, BOTAŞ'a yol haritasını sundu, sırada ortak çalışma grubunun kurulması var." ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler