1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Putin: Nükleer çalışmalar en yüksek güvenlik teknolojisine sahip olacak

Putin: Nükleer çalışmalar en yüksek güvenlik teknolojisine sahip olacak

Enerji Günlüğü - Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin, ülkesinin, Türkiye'de faaliyet geçecek nükleer enerji tesisleri için personel ve kadro yetiştirdiğini...

Putin: Nükleer çalışmalar en yüksek güvenlik teknolojisine sahip olacak

Enerji Günlüğü - Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin, ülkesinin, Türkiye'de faaliyet geçecek nükleer enerji tesisleri için personel ve kadro yetiştirdiğini nükleer çalışmaların en yüksek güvenlik teknolojisine sahip olacağını belirtti.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın St. Petersburg şehrindeki Konstantinovski Sarayı'nda düzenlenen Türkiye-Rusya 4. Üst Düzeyli Stratejik Konsey toplantısının ardından gerçekleşen işbirliği anlaşmaları imza töreni sonrasında, Başbakan Erdoğan ile ortak basın toplantısı düzenledi.

ERDOĞAN: ROSATOM, TR'NİN İLK NÜKLEER SANTRALİNİ AKKUYU'DA İNŞA EDECEK

Başbakan Erdoğanile toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan ve Türkiye-Rusya arasında karşılıklı yatırımların arttığının altını çizen Putin, şöyle konuştu; 

"En büyük yatırım projelerimiz enerji alanında. Bu alandaki işbirliği stratejik düzeye ulaştı. Enerji alanındaMavi Akım ve Akkuyu Nükleer Santrali önemli yer tutuyor. Rosatom, Türkiye'nin ilk nükleer güç santralini Akkuyu'da inşa edecek. Toplam yatırım değerinin 20 milyar doları bulması bekleniyor."

Putin, ülkesinin, Türkiye'de faaliyet geçecek nükleer enerji tesisleri için personel ve kadro yetiştirdiğini hatırlatarak, nükleer çalışmaların en yüksek güvenlik teknolojisine sahip olacağına işaret etti.

PUTİN: GÜNEY AKIM'IN DENİZ KISMINDA ÇALIŞMALAR YAKINDA BAŞLIYOR

Karşılıklı yatırım hacminin artmakta olduğunu dile getiren Putin, "İkili ortaklığımızın en önemli alanı enerjidir. Rusya Federasyonu', Türkiye için stratejik bir ihracatçı konumuna gelmiştir. İşbirliğimizin alt yapısını geliştirmeye devam ediyoruz. Rusya'dan Türkiye'ye, Karadeniz üzerinden Mavi Akım hattı çok olumlu şekilde faaliyet gösteriyor. Güney Hattı boru inşaatı aşamasına geçmiş olduk. Yakın zamanda boru hattının deniz kısmında çalışmalara başlayacağız" şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler