1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Putin: Petrolde olası üretim kısıntısı için somut rakamlar yok

Putin: Petrolde olası üretim kısıntısı için somut rakamlar yok

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, petrolde olası üretim kısıntısı için somut rakamların henüz ortaya konmadığını açıkladı.Rusya...

Putin: Petrolde olası üretim kısıntısı için somut rakamlar yok

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, petrolde olası üretim kısıntısı için somut rakamların henüz ortaya konmadığını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, OPEC ve diğer petrol üreticilerin 6-7 Aralık tarihlerinde Viyana'da bir araya gelerek petrol piyasası için gelecekteki stratejilere karar verecekleri toplantıya ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Putin, petrolde olası üretim kısıntısı için somut rakamların henüz ortaya konmadığını, bununla birlikte Rusya'nın global üretimi azaltmaya katkı vermeye devam edeceğini söyledi. 

ÜRETİMİN KISILMASI İÇİN BİR KONSENSUS VAR

Öte yandan Umman Petrol Bakanı Hamad el-Rumhi, petrol üretiminin kısılması gerektiği konusunda OPEC üyeleri arasında bir konsensüs bulunduğuna inandığını söyledi. Viyana'da açıklamalarda bulunan el-Rumhi, üretim kısıntısı konusunda bir konsensüs bulunup bulunmadığına ilişkin bir soruya, "Olduğunu düşünüyorum. Üretim kısıntısının faydalarını gördük" diye konuştu. Umman'ın OPEC ve müttefiklerinin vereceği bir üretim kısıntısı kararına katılıp katılmayacağı sorusunu da yanıtlayan el-Rumhi, "Elbette, biz her zaman üretim kısıntısı şampiyonu olduk" diye konuştu. 

NOVAK: KATAR’IN OPEC’TEN AYRILMA KARARINI GÖRÜŞECEĞİZ

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak ise, Katar'ın 57 yıldır üyesi bulunduğu OPEC'ten Ocak 2019 itibariyle ayrılma kararını Çarşamba günü OPEC üyeleri ve diğer önde gelen petrol üreticisi ülkeler ile görüşeceklerini bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler