1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Putin: Uçağımız IŞİD petrolü için vuruldu

Putin: Uçağımız IŞİD petrolü için vuruldu

Enerji Günlüğü - Rusya devlet başkanı Vladimir Putin Türkiye'nin Rus savaş uçağını IŞİD ile petrol ticaretini korumak için düşürdüğünü söyledi.Paris'teki...

Putin: Uçağımız IŞİD petrolü için vuruldu

Enerji Günlüğü - Rusya devlet başkanı Vladimir Putin Türkiye'nin Rus savaş uçağını IŞİD ile petrol ticaretini korumak için düşürdüğünü söyledi.

Paris'teki iklim zirvesine katılan Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, IŞİD'in petrol ticaretini Türkiye üzerinden yaptığına dair yeni bilgilere ulaştıklarını kaydederek, Rus savaş uçağını IŞİD ile petrol ticaretini korumak için düşürdüğünü söyledi.

Putin ayrıca, savaş uçağının düşürülmesini "dev bir hata" olarak tanımladı.

ERDOĞAN YALANLADI

Putin'in bu sözlerini yalanlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Türkiye DAİŞ'ten petrol alıyor yakıştırması ahlaki değil" dedi.

Erdoğan, "Petrol kaçakçılığını yapanları enseleriz. Bilgim dahilinde böyle bir şey bu güne kadar olmamıştır. Bugüne kadar yasal yollardan petrol almışızdır." diyerek, bu iddialar kanıtlanırsa makamında durmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı "Rusya'nın Türkiye'ye karşı aldığı tedbirlere yanıt verilecek mi?" sorusuna "Eteklerdeki taşlar dökülsün, ne yapacağımıza bakacağız" diye konuştu.

Ayrıca Erdoğan, "DAİŞ terör örgütünden petrol alan kişilerden bir tanesi Rus ve Suriye vatandaşı olduğu, Amerikan Hazine Bakanlığı tarafından söylenilen George Hasasi'dir. Bunu Amerikan Hazine Bakanlığı da açıkladı. Önce bunu açıklasınlar. İftiralarla bunlar yürümez." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler