1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Putin: Yaptırımlar DTÖ kurallarını ihlal ediyor

Putin: Yaptırımlar DTÖ kurallarını ihlal ediyor

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batının Rusya’ya uyguladığı yaptırımların Dünya Ticaret Örgütü prensiplerine aykırı olduğunu...

Putin: Yaptırımlar DTÖ kurallarını ihlal ediyor

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batının Rusya’ya uyguladığı yaptırımların Dünya Ticaret Örgütü prensiplerine aykırı olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, AB ve ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin Rusya'ya karşı uyguladıkları yaptırımların Dünya Ticaret Örgütü prensiplerine aykırı olduğunu savundu.

Putin, Rusya’ya konulan sınırlamaların hepsinin politik olduğunu ve Dünya Ticaret Örgütü normlarının gözetilmediğini belirtti.

BİZİM TARIM YAPTIRIMIMIZ CEZALANDIRMA AMAÇLI DEĞİL

Putin, ülkesinin gıda ithalatına getirdiği yasağın ise herhangi bir ülkeyi cezalandırmayı amaçlamadığını, amaçlarının yurtiçi üreticileri desteklemek olduğunu söyledi.

Putin, Batı'nın yaptırımları ile başa çıkmanın en iyi yolu olarak yurtiçi piyasayı geliştirmeyi gördüğünü ve bunun gerekli olduğunu vurguladı.

Ağustos ayında Rusya AB ve ABD yaptırımlarına karşı bir hamle ile AB ülkelerinden meyve sebze ithalatını bir yıl durdurma kararı üzerine Polonya Tarım Bakanı Marek Sawicki Rusya’nın uluslararası yasaları ihlal ettiğini söylemişti.

Bu arada Japonya da Çarşamba günü yaptığı açıklama ile Rusya’ya karşı yaptırımlarını genişletmeyi düşündüklerini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler