1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Putin’den AB üyelerine TürkAkım mesajı

Putin’den AB üyelerine TürkAkım mesajı

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı projesine dahil olmak isteyen Avrupa Birliği üye ülkelerine, Brüksel'den...

Putin’den AB üyelerine TürkAkım mesajı

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı projesine dahil olmak isteyen Avrupa Birliği üye ülkelerine, Brüksel'den keyfi ve siyasi uygulamalarla TürkAkım'ın engellenmeyeceğine dair onay almaları mesajını verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sırbistan basınına yaptığı açıklamada, TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı projesinden yararlanmak isteyen Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerine önemli mesajlar verdi. AB üyesi ülkelere seslenen Putin, "Rus gazının son onayında, Avrupa Komisyonunun tavrı elbette ki çok önemli. Rus doğalgazıyla ilgilenen Avrupa Birliğine üye devletlerin Brüksel’den yani Avrupa Birliği'nden, Brüksel’in keyfi ve siyasi uygulamalarla TürkAkım'ın engellenmeyeceğine dair onay almasını tavsiye ederiz" dedi.

SIRBİSTAN’IN ÖNEMLİ ROLÜ VAR 

Putin, TürkAkımı projesinin de Sırbistan’ın da önemli bir rolü olduğunu kaydederek, "Türk Akımı projesinin Karadeniz kısmında boru döşeme işlemleri sona erdi. Şu an, Karadeniz’in Türkiye tarafında kalan kısmında boru hattı terminali bağlantı çalışmaları devam ediyor. Gaz boru hattının 2019 yılının sonlarına doğru faaliyete geçmesini planlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Hattın Avrupa’ya akışı için çeşitli alternatiflerinin olduğunu ve alternatifler üzerinde çalışıldığını söyleyen Putin, "En önemlisi, Avusturya’nın Baumgarten kentindeki gaz dağıtım tesisine ulaşılması için Bulgaristan-Sırbistan-Macaristan hattı kullanılabilir. Bu durumda, Sırbistan yalnızca Rus gazı kullanmayacak, aynı zamanda geçişini de sağlayacak. Bu Sırbistan ekonomisine somut katkılar sağlayacak ve yeni iş alanlarının oluşmasına yardımcı olacak” dedi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler