1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Q Charge, yatırım turuna çıktı

Q Charge, yatırım turuna çıktı

Elektrikli şarj istasyonu projesi Q Charge 37,5 milyon TL fon talebiyle yatırım turuna çıktı

Q Charge, yatırım turuna çıktı

Enerji Günlüğü - 2040’a kadar tamamen elektrikli araç ekosistemine dönüşecek mobilite sektörünün elektrik ve enerji ihtiyacına yönelik çözümler üreten Meta Mobilite Enerji’nin ilk projesi Q Charge yatırımcılarla buluştu. Fonbulucu platformunda Türkiye’nin bugüne kadar talep edilen en yüksek tutarla paya dayalı kitle fonlama turuna çıkan girişim, şirket paylarının %7’sinin arzıyla 37,5 milyon TL finansmana ulaşmayı hedefliyor. 28 Nisan 2023’e kadar turda kalacak olan Q Charge, 73 noktada kuracağı elektrikli şarj istasyonu için halihazırda 10,3 milyon TL destek almaya hak kazanmış durumda. Ağustos 2022 tarihinden itibaren ülke genelinde şarj ağı işletmeciliği faaliyeti göstermek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'dan 49 yıllığına Şarj Ağı İşletmeci lisansı alan şirketin yatırımcı rekoru kırması bekleniyor. 

İLK 10 GÜN YÜZDE 7 FAZLADAN PAY

Q Charge, şirketleri arasında BinBin markası da yer alan 1000 Yatırımlar Holding bünyesindeki Meta Mobilite Enerji’nin ilk projesi. Yatırım turunun başlama tarihi olan 27 Şubat Pazartesi saat 10.00 itibari ile ilk 10 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %7 fazladan pay vereceğini duyuran Q Charge’ın büyüme hedefleri arasında yurtdışı da bulunuyor.
fonbulucu Kurucusu ve CEO’su Hakan Yıldız, “Q Charge; lokasyon, kurulum süreçleri ve yoğunluk gibi farklı sorunlara yazılım ve veri alanında uzman şirketlerle yaptığı iş birlikleriyle veri odaklı çözümler üretiyor, kendi AR-GE merkezinde hayata geçirdiği yazılımla veri işleme çalışmaları yapıyor. Q Charge’ın bu sektörün öncü, yenilikçi, sürdürülebilir ve lider markası olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler