1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. QatarEnergy Lübnan sularında petrol ve gaz üretecek

QatarEnergy Lübnan sularında petrol ve gaz üretecek

QatarEnergy, Lübnan açıklarındaki 4. ve 9. Blok petrol ve gaz sahalarına ortak oldu. Şirket, Eni ve TotalEnergies’ten %30 hisse satın aldı.

QatarEnergy Lübnan sularında petrol ve gaz üretecek

Enerji Günlüğü - Katar kamu enerji şirketi QatarEnergy, Lübnan karasularındaki iki petrol ve doğal gaz arama bloğundan yüzde 30 hisse satın aldı. 

Katar devlet enerji şirketi QatarEnergy, Lübnan Cumhuriyeti açıklarındaki iki arama bloğunda ortak olmak için Lübnan Hükümeti, Fransız enerji şirketi TotalEnergies ve İtalyan enerji şirketi Eni ile anlaşmalar imzaladı. TotalEnergies ve Eni, Lübnan kıyılarındaki 4. ve 9. Blok keşiflerinde %30 hissenin QatarEnergy'ye devrini 29 Ocak'ta Beyrut'ta düzenlenen imza töreniyle tamamladı. Anlaşmaların şartlarına göre, operatör konumundaki TotalEnergy ve Eni bloklarda %35'er hisseye sahip olurken, QatarEnergy kalan %30'a sahip olacak. 

2023’TE 9. BLOKTA ARAMA KUYUSU AÇILACAK

TotalEnergies CEO'su Patrick Pouyanné konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Lübnan'daki arama sahasında QatarEnergy ile ortak olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Lübnan'ın İsrail ile deniz sınırının yakın zamanda çizilmesi, hidrokarbon potansiyelinin araştırılması için yeni bir ivme yarattı. Ortaklarımızla birlikte 2023 yılında en kısa sürede Blok 9'da arama kuyusu açma kararlılığındayız ve bu operasyonları gerçekleştirmek için ekiplerimiz seferber oldu” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler