1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. QatarEnergy ve TotalEnergies’ten LNG anlaşması

QatarEnergy ve TotalEnergies’ten LNG anlaşması

QatarEnergy ve TotalEnergies tarafından imzalanan 27 yıllık anlaşma kapsamında Katar TotalEnergies’e yılda 3,5 milyon ton LNG tedarik edecek.

QatarEnergy ve TotalEnergies’ten LNG anlaşması

Enerji Günlüğü - Katar'ın devlet enerji şirketi QatarEnergy, Fransız enerji şirketi TotalEnergies’e 27 yıl boyunca doğal gaz sağlayacak.

Katar'ın devlet enerji şirketi QatarEnergy ve Fransız enerji şirketi TotalEnergies, Katar'dan güney Fransa'daki Fos Cavaou LNG alım terminaline yılda 3,5 milyon tona kadar LNG tedariki için uzun vadeli LNG satış ve satın alma anlaşması imzaladı. 

27 yıllık anlaşma kapsamında LNG teslimatları 2026 yılında başlayacak. Gaz, Katar'daki North Field East ve North Field South projelerinde hisse sahibi olan iki şirketin ortak girişimlerinden gelecek.

Katar Enerji İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı ve QatarEnergy CEO'su Saad Sherida Al-Kaabi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ortağımız TotalEnergies ile imzaladığımız bu iki yeni anlaşma, genel olarak Avrupa pazarlarına ve özel olarak da Fransız pazarına olan bağlılığımızı gösteriyor ve böylece Fransa'nın enerji güvenliğine katkıda bulunuyor” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler