1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Qatargas ve Rasgas birleşiyor

Qatargas ve Rasgas birleşiyor

Enerji Günlüğü - Katar'ın iki LNG üretici firması Qatargas ve Rasgas tek çatı altında birleşme kararı aldı.  Katar Petrol CEO’su Saad Sherida...

Qatargas ve Rasgas birleşiyor
Enerji Günlüğü - Katar'ın iki LNG üretici firması Qatargas ve Rasgas tek çatı altında birleşme kararı aldı. 
 
Katar Petrol CEO’su Saad Sherida Al-Kaabi, 11 Aralık tarihinde yaptığı açıklamada, Qatargas ve Rasgas’ın farklı kaynaklarını ve yeteneklerini, hissedarlar için daha yüksek değer yaratmak ve rekabetçi konumlarını geliştirmek amacıyla birleştirdiklerini açıkladı.
 
 Al-Kaabi, birleşmenin boyut, hizmet ve güvenilirlik açısından tam anlamıyla eşsiz küresel bir enerji operatörü yaratmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.
 
YENİ OLUŞUM QATARGAS ADIYLA DEVAM EDECEK
 
Birleşme sonrasında, yeni oluşum Qatargas adıyla yoluna devam edecek ve Katar’ın tüm LNG girişimlerinde faaliyet gösterecek. Katar Petrol, birleşme sürecini hemen başlatmayı planladıklarını ve sürecin 12 ay içinde tamamlanacağını beklediklerini bildirdi.
 
Qatargas Dünyanın en büyük LNG üreticisi ve toplam kapasitesi 41.2 milyon mt/yıl olan ve Qatargas1, Qatargas2, Qatargas3, Qatargas4 olarak adlandırılan 4 işletmeye sahip. Şirket, Amerikan devleri ExxonMobil ve Conocophillips ve Avrupa’nın devleri Total ve Shell ile ana ortaklığa sahip. 
 
RasGas, Ras Laffan Endüstri Şehrinde bulunan ve 7 LNG treni ve 2 adet satış gazı üretim tesisiyle hizmet veren ikinci büyük LNG üreticisi ve aynı zamanda ExxonMobil ile ortaklığa sahip.
 
İki şirket de ABD’de ve Avrupa’da geniş bir ağda sıvılaştırma ve yeniden gazlaştırma çalışmaları yürütüyorlar.
Önceki ve Sonraki Haberler